Qsine Antwerpen als sponsor van Theater aan Twater.

Qsine Antwerpen als sponsor van Theater aan Twater.

Qsine Antwerpen als sponsor van Theater aan Twater. 640 488 Qsine

In 2006 startten ze in Boom, aan de oevers van de Rupel, het mooie straattheater- en circusfestival Theater aan Twater op. Inmiddels hebben ze zo’n 143.000 toeschouwers een fantastische dag of avond bezorgd en dat zijn ze ook van plan om blijven te doen. De jongste jaren trokken ze immers meer dan 160.000 bezoekers.

Samen met partners brengen ze hierbij de absolute wereldtop. Artiesten uit Canada, maar ook Australië en alles wat er tussen ligt, reisden al af naar Theater aan Twater dat ook internationaal een uitstekende reputatie geniet.

Altijd verrassend…

Artiesten uit de hele wereld worden geselecteerd op basis van een score van humor, spektakel en verrassing. Elke act wordt zorgvuldig gescout om tot een fantastisch programma te komen, soms zelfs met de medewerking van de culturele ambassades van andere landen. Het lijstje topacts van de voorbije jaren is intussen schier oneindig geworden. Zo hadden we in 2022 Grupo Puja (Argentinië/Spanje), Sisus Sirkus (Finland), El Core del Foq (Spanje) en Transe-Express (Frankrijk) geboekt. Er lopen nu zelfs onderhandelingen met de Mexicaanse ambassade om Los Voladores de Papatle naar Boom te halen, vooralsnog een logistieke en financiële nachtmerrie.
 

Muziek …

Muziek, theater, straatacts, comedy, vuur … geenenkele discipline is ‘verboden’ op Theater aan Twater. Op zondag is er bijvoorbeeld traditioneel plaats voor meer live ‘familie’ muziek met in het verleden bijvoorbeeld Baba Yega, Ghost Rockers, de Ketnetband of Camille. In 2019 warenwe zo een van de eerste festivals die #LikeMeprogrammeerden.

Trotse sponsor

Qsine Antwerpen is zeer trots op het sponsorschip dat is gesloten met Theater aan Twater, niet alleen omdat het een fantastisch festival is voor de hele familie zoals u hierboven kunt lezen, maar ook zeker omdat zij onderdeel zijn van het goed doel van Circusschool Kummelé. Dit is een sociale circusschool voor kinderen die in armoede leven. 

Cijfers tonen aan dat in Vlaanderen 11 procent van de kinderen in een maatschappelijk kwetsbaar gezin wordt geboren – in Boom is dat maar liefst 37%! Deze kinderen kunnen zich geen betaalde hobby permitteren en komen vanwege hun moeilijke situatie ook zelden in aanraking met kunst of cultuur. Dat is niet rechtvaardig. Lichamelijke, financiële of culturele drempels mogen geen hindernis zijn tot deelname aan hobby’s of buitenschoolse activiteiten. Zij geloven dat circuslessen hier iets kunnen betekenen en hebben dus Circus Kummelé in het leven geroepen.